7. slovenski psihiatrični kongres

  4. do 6. november 2021

  Virtualni dogodek

  Dni
  Ur
  Minut
  Sekund
  ZGODNJA KOTIZACIJA
  27. september, 2021

  Spoštovane kolegice in kolegi,

  zaradi nepredvidljivih epidemioloških razmer je Upravni odbor Združenja psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu in Organizacijski odbor sklenil, da bo 7. slovenski psihiatrični kongres v celoti potekal virtualno.

  Organizacijski odbor 

  Jure Koprivšek, dr. med., spec. psih.

  Predstojnik Oddelka za psihiatrijo


  Sporočilo predsednika Združenja psihiatrov; 29. 5.2020

  Zahvaljujem se vam za ohranjanje pomoči osebam s težavami v duševnem zdravju tudi v času epidemije, ki se zaključuje. Izgleda, da bo aktualni virus povzročal težave še nekaj časa. Ob prvem valu, upam da zadnjem, smo spoznali, da je mogoče sicer v okrnjeni obliki nuditi pomoč tudi v času epidemije. Pridobljene izkušnje nam bodo koristile ob morebitnem novem valu okužb. Izgleda, da je epidemija sprožila tudi pomembne spremembe na ekonomskem področju s prehodom v recesijo in tveganjem za pojavljanje depresije. Kot ob prejšnji recesije je pričakovati porast težav na področju duševnega zdravja in dodatno obremenitev izvajalcev zdravstvenih storitev na eni strani, po drugi strani pa tveganje za krčenje sredstev namenjenih zdravstvu nasploh. Zlasti podatki o povečevanju nezaposlenosti kažejo tako na pojavljanje osebnih stisk, kot na krčenje gospodarstva.

  Kljub prihajajočim težavam in tveganju za ponovni val okužb načrtujemo izvedbo 7. slovenskega psihiatričnega kongresa. Način izvedbe pa bo prilagojen takratnim epidemiološkim razmeram in navodilom vlade. Obstaja več možnih izvedb, od klasične, v najboljšem primeru, do uporabe večjih predavalnic, do spletne izvedbe, v kolikor bo druženje prepovedano, saj je prestavitev kongresa v prihodnje prav tako negotova kot sama izvedba letos. Kljub obremenitvam, katerim ste izpostavljeni, prosim za pripravo in oddajo prispevkov. Prav tako pa tudi za oddajo kandidatur za volitve funkcij znotraj Združenja psihiatrov pri SZD, ki bodo potekale v času kongresa. Kongres bo neglede na obliko izvedbe omogočil prenos ne le znanja, ampak tudi izkušenj ter podal usmeritve za spoprijemanje z novimi izzivi.

  Vse Vas lepo pozdravljam,

  Peter Pregelj
  Sporočilo Organizacijskega odbora 7. slovenskega psihiatričnega kongresa; 4. 6. 2020

  PODALJŠANJE DATUMOV ODDAJE PRISPEVKOV:

  Kot je že navedeno v sporočilu predsednika ZP, bomo kongres izvedli v že predvidenem terminu. Način izvedbe bo prilagojen takratnim epidemiološkim razmeram in navodilom vlade.

  Zato vas prosimo, da prijavite svoje prispevke, navodila za prijavo prispevkov se ne spreminjajo, zaradi pretekle situacije smo podaljšali datume oddaje:

  • predlog za simpozij (več predstavitev pod skupno temo, avtorji prispevkov se dogovorijo o vsebinah, ki jih bodo predstavili) do 21. junija 2020,
  • predlog za posamezno ustno predstavitev/poster do 30. junija 2020.

  Obveščamo vas tudi, da bo v petek, 20. novembra 2020 ob 19:15, v okviru Kongresa, skupščina Združenja psihiatrov in volitve: predsednika, tajnika, blagajnika in treh članov Upravnega odbora Združenja psihiatrov.

  Na spletni strani kongresa bo v kratkem dosegljiva prijavnica za kandidaturo, preko katere zainteresirani člani Združenja psihiatrov prijavijo svojo kandidaturo za omenjene funkcije.

  Prijavo kandidature pa lahko opravi tudi katerikoli član združenja za kolega, kateri pa mora k predlogu kandidature izraziti svoje strinjanje s kandidaturo.

  Oba načina kandidiranja bo možno opraviti preko spleta. Popolne predloge kandidatur bomo sprejemali sproti, najkasneje do 11. novembra 2020 in nato listo kandidatov objavili na spletni strani kongresa, 13. novembra 2020.

  GENERALNI SPONZOR

  ZLATA SPONZORJA

  SREBRNA SPONZORJA

  Kongresni sekretariat
  Alenka Kregar
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel.: 01 2417 133, 031 863 373
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Informacije o  registraciji
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel: 01 2417 136
  Faks: 01 2417 296
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  © Cankarjev dom, cultural and congress centre. All Rights Reserved.